You are currently viewing Pelitestissä: 3D Sliding Game

Pelitestissä: 3D Sliding Game

Pelissä seikkailevat Lemmikkien salainen elämä -elokuvasta tutut hahmot ja pelilautana toimii nokkela 3-ulotteinen pelilauta. Pelin idea on tuttu klassisesta käärmeet ja tikkaat -pelistä, mutta tässä versiossa kiivetään ihan oikeasti ylöspäin ja pudotaan oikeasti myös alas!

Pelin testasi 5 vuotias Juho Nurmijärveltä.

Pelin kokoaminen oli hauskaa, mutta vanhemman piti hieman neuvoa miten päin kerrosten eri osat napsahtavat oikeille paikoilleen. Yksi edellisen kerroksen koloihin pujotettavista ulokkeista on nimittäin hieman muita isompi, jolla mitä ilmeisimmin varmistetaan, että pelilauta rakennetaan tarkoituksenmukaiseen järjestykseen.

Muutoin kokoaminen sujui vaivattomasti. Alin kerroskin löytyi hetken ihmettelyn jälkeen, sillä se oli käännetty ylösalaisin laatikon pohjalle ja siitä näkyi vain valkoinen taustapinta. Kun lauta saatiin koottua, piti pelinappuloilla ensin leikkiä ja kiipeillä eri kerroksissa ennen varsinaista peliä. Ja se oli Juhon mielestä hirveän hauskaa.

Sitten alettiin pelaamaan. Heitimme noppaa vuoron perään ja alku sujuikin lupaavasti. Juho sai heti hurjan etumatkan päästyään oikaisemaan tikapuita pitkin suoraan ylemmälle kerrokselle, kun äiti ja isä jäivät kiertämään ensimmäistä kierrosta. Peliin saatiin mukaan hieman draaman tuntua, kun hetken kuluttua tilanne kääntyikin päälaelleen Juhon tipahtaessa takaisin aloitustasolle. Sohvan nurkkaan heittäytyneen pikkumiehen pettymys muuttui kuitenkin salaman nopeasti naurun räkätykseksi, kun isälle kävi yhtä köpelösti.

Hienoa pelissä oli nimenomaan se, että johtopaikka ei ollutkaan itsestäänselvyys kenellekään. Pelasimme useamman kerran ja jokainen meistä valloitti huipun ainakin kerran. Voitot tuntuivat jakautuvan suhteellisen tasaisesti ja kaikille jäi pelistä tosi kiva mieli.

Juhon mielestä parasta oli Buddy – hänen suosikkihahmonsa. Vanhemmat taas pitivät pelilaudan kolmiulotteisuutta nokkelana ja uudenlaisena ratkaisuna.

Lopuksi katselimme Lemmikkien salainen elämä -elokuvan trailerin uudestaan ja kelasimme monta kertaa siihen kohtaa, jossa Buddy kutittaa selkäänsä tehosekoittimella. Ja taas nauru raikasi asunnossa.

 

Lisätietoa pelistä täältä!