You are currently viewing Lelutehtaan Jouluikkuna

Lelutehtaan Jouluikkuna

Jouluikkunan edessä seistessä vallitsee taianomainen tunnelma ja joulu hiipii salakavalasti mieleen.

Lapsi osaa mielessään ketterästi hypätä sisään ikkunan joulumaailmaan ja nauttia jokaisesta minuutista täysin siemauksin. Aikuiselle jouluikkunan äärelle pysähtyminen on parhaimmillaan irtiotto arjesta ja hetki, jolloin maailmaa saa taas tarkastella hetken aikaa lapsen silmin – oikein luvan kanssa.

Mutta miten jouluikkuna rakennetaan? Päätimme raottaa hieman verhoja ja näyttää mitä sen kulisseissa tapahtuu!

1. Ensin jouluikkuna suunnitellaan. Valitaan tuotteet ja sommitellaan ne paikoilleen harjoitusikkunan avulla. Rekvisiitaksi hankitaan mm. pumpulimattoa, vanhoja viljasäkkejä, joulukoristeita ja tietenkin joulukuusi. Joulun taikamaailma syntyy jouluisen kuvituksen avulla, joka ripustetaan tuotesommitelman taustaksi tulostetulla lakanalla.

2. Kun suunnittelija on lopputulokseen tyytyväinen, hän pakkaa osat isoihin pahvilaatikoihin tarkasti merkityssä järjestyksessä – päällimmäiset osat alimmaiseksi. Ikkunaa rakentaessa kaikki osat menevät paikoilleen päinvastaisessa järjestyksessä. Pystytys tapahtuu tavallaan sokkona, sillä kokonaisuutta ei näe sisältäpäin. Tilaa liikkua on vähän, sillä näyteikkuna on kapea. Kulku tilaan käy kapean oven kautta ja ulos “vain peruuttamalla”.

Ennen kuin pystytystä voidaan aloittaa, asennetaan tilaan valot niille suunnitelluille paikoille. Pystytystyön aikana ikkuna on suojattu suojapahveilla, jolloin keskeneräinen työ ei näy kadulle ja suunnittelija saa työrauhan. Pystytykseen kuluu yleensä n. 2-3 työpäivää.

3. Kun kaikki on valmista on aika sytyttää valot ja kytkeä moottoroidut liikkuvat osat käyntiin. Paikalle saapuu vielä ikkunateippari, joka viimeistelee työn näyteikkunan ulkopuolelta käsin. On aika poistaa suojapahvit ja paljastaa jouluikkunan ihmeellinen maailma kaiken kansan katseltavaksi.

Ja tältä näyttää lopputulos. Hyppää sinäkin jouluikkunan satumaiseen joulumaailmaan ja anna mielikuvituksen lentää!

Jouluikkuna sijaitsee Porin Sokoksella. Tervetuloa paikan päälle katsomaan!

Ja hauskaa joulun odotusta!