You are currently viewing Älä lue tätä uutista!

Älä lue tätä uutista!

Lue jotain muuta!

Kirjailijan kommentit ja testilukijoiden arviot.

Uskaltaisitko sinä avata tämän kirjan kiellosta huolimatta?

Andy Leen hulvaton kirja: Älä avaa tätä kirjaa!

Kuvittanut: Heath McKenzie

Tekijän sanat:

Tästä kirjasta piti ilmestyä vain yksi kappale. Kirjoitin sen yllätykseksi sisarelleni ja langolleni heidän poikansa Georgen 1-vuotissyntymäpäiväksi, mutta kun pyysin ystävääni Horgsia painamaan minulle yhden kappaleen, hän sanoi: “Tämä on hyvä, eikö paineta enemmän?” Joten jos tämä ei sinusta ole hyvä, mene valittamaan Horgsille, älä minulle.


Pienen testilukijan kokemukset kirjasta:

5-vuotias Juho oli hieman hämillään kirjaa lukiessamme. Saadaanko me kääntää sivua? hän kysyi. Kirjassa on kohta, jossa uhataan kertoa vanhemmille, jos käännetään seuraava sivu. Juho katsoi minua kysyvästi. Käännetäänkö me silti? Ja me käänsimme.

Luimme kirjan loppuun. Kysyin Juholta, haluaako hän kysyä jotain kirjasta. Ei Juho halunnut. Hetken kuluttua Juho tuli luokseni kirja kädessään ja kysyi, lukisimmeko sen vielä uudestaan. Puolivälissä kirjaa Juho hihkaisi: Ei tämä ole totta, tämähän on kirja! Juonikas ilme piirtyi Juhon kasvoille, ja hän intoutui itse kääntelemään sivuja. Lopussa Juho ratkesi käkättävään nauruun – hän oli oivaltanut, mistä kirjassa on kyse.

Kun äiti palasi töistä kotiin, Juho halusi , että kirja luetaan vielä kolmannen kerran. Äidinkin piti saada kuulla, miten hauska hänen uusi kirjansa olikaan!

Aikuisen lukukokemus:

Kirja kommunikoi nokkelasti lukijan kanssa, ja syntyi tunne, että olimme lukijoina välitön osa tarinaa. Kirja yhdisteli ovelasti lapsen normaalista arjesta poimittuja tilanteita ja sadun elementtejä. Pienen lapsen päiviin kuuluu paljon sääntöjä ja niiden opettelua. Kirjan avulla lapsi pääsi turvallisessa ympäristössä kokeilemaan mitä tapahtuu, kun kieltoja rikotaan. Parasta oli, kun lapsi lopussa oivalsi, että olikin vain kulkenut läpi todelta tuntuvan tarinan eikä ollutkaan oikeasti tehnyt mitään luvatonta. 

 

 

Tuotteen sivulle tästä linkistä.