You are currently viewing Pelitestissä: Haaste 2

Pelitestissä: Haaste 2

Tällä kertaa pelitestaajina toimi satakuntalainen perhe, johon kuuluu äiti, isä ja neljä lasta. Perhe on lautapelien suurkuluttaja. Haaste -pelit eivät olleet perheelle entuudestaan tuttuja. Äidin kommentit merkitty kursiivilla.

Lapset: 3-vuotias Jere, 7-vuotias Roosa, 9-vuotias Lilja ja 12-vuotias Meeri

 

Tällä kertaa vietettiin vanhimman tyttären, Meerin, kaverisynttäreitä. Juhlien ohjelmanumeroksi valikoitui Haaste 2 -peli.

Lasten mielipiteitä pelistä: 

Meeri ja ystävänsä tykkäsivät pelistä tosi paljon. Niillä oli niin hauskaa ja kaikki pärjäsivät, mutta oli pelissä myös tarpeeksi haastetta. Joku sanoi, että tykkää nimenomaan peleistä, joissa on rahaa!

Jokainen oli vuorollaan saanut olla esillä ja toiminnalliset tehtävät olivat tainneet olla niitä kaikkein mieluisimpia.

Joku koki, että peli oli liian pitkä, mutta minä en äitinä kokenut niin. Ehkä tilanne oli se, että vinttiin kiipeäminen poltteli ja joillakin oli kiire sinne kikattamaan ja puhumaan pojista. Niin ne sanoi.😜

Perheen äiti päätti, että Haastetta täytyy testata testimielessä vielä myöhemmin uudelleen hieman rauhallisemmassa tilanteessa.

Se synttärihetki meni silloin ihan överiksi. Tyypit oli sokerihumalassa ja meno oli liian villiä kunnon testitulosten saamiseksi.  Mutta synttäritilanteeseen tällaiset toiminnalliset tehtävät olivat oikein omiaan.

Laatuaikaa vanhimman lapsen kanssa.

Usein me aloitetaan illalla nämä haastavammat lautapelit, kun pienet nukkuu. Ja sitten ilta saattaa venyä pelistä riippuen ihan liian pitkään. Tässä pelissä on se etu, että voidaan sopia etukäteen vaikka 45 minuuttia ja sitten loppu. Tällaisessa aikataulutetussa nykyarjessa yhteiselle pelille on helpompi löytää kolo, jos sen pituuden voi määrittää!

 Aikuisen mielipide pelistä:

Haaste oli tosi kiva peli isompien lasten kanssa pelattavaksi! Toiminnallisia pelejä ei ole meillä ollut, kuin Twister. Esikoisen kanssa olemme pelanneet lähinnä strategiapelejä ja tämä oli mukava lisä lautapeliemme joukkoon! Pelin haaste-tehtävät oli juuri sopivia, 12-vuotissynttäreillä isommallekin porukalle, mutta myös meille aikuisille. 

Rohkeutta olla esillä ja myös epäonnistua.

Meidän esikoiselle tällainen haasteiden suoritus turvallisesti läheisten kanssa on hyvää harjoitusta koulumaailmaa ajatellen. Huomasin, että Meeriä vähän jännitti haasteiden suorittaminen kavereitten kanssa.

Epäonnistuminenkin on helpompaa kun oppii, ettei maailma siihen kaadu.


Haaste 2
 
Pelissä suoritetaan erilaisia haasteita ja joko onnistumalla niissä tai veikkaamalla muiden pelaajien menestystä voi voittaa rahaa. Eniten rahaa haalinut pelaaja voittaa!
Ikäsuositus 8+, pelaajia 3-6, pelin arvioitu kesto 45+ min.
 
Peli oli vuoden peli 2017 -kilpailun partypelit -sarjan finalisti.
Haaste 2 video:

Pelin tuotesivulle tästä.