You are currently viewing Pelitestissä: iKNOW Junior

Pelitestissä: iKNOW Junior

iKNOW Junior sopii loistavasti perheen pienimmille!

Tällä kertaa pelitestaajina toimi satakuntalainen perhe, johon kuuluu äiti, isä ja neljä lasta. Perhe on lautapelien suurkuluttaja. iKNOW-pelit eivät olleet perheelle entuudestaan tuttuja. Äidin kommentit merkitty punaisella.

Lapset: 3-vuotias Jere, 7-vuotias Roosa, 9-vuotias Lilja ja 12-vuotias Meeri


 

Peliä pelattiin useaan otteeseen ja eri kokoonpanoilla. Äiti kertoi, että heidän 9-vuotias lautapelejä ja häviämistä inhoava tyttönsä tykkäsi pelistä, kun onnistui vastauksissa.

Äiti tosin hieman ihmetteli pelin lyhyttä kestoa:

Vähän hassulta tuntui, että apua antanutkin pääsee eteenpäin ja tuo yksi pelatessaan eteni lähes koko ajan vähintään kaksi samassa tahdissa. Jos siis autat kaveria ja etenet omalla vuorollasi, pääset omalla vuorollasi kolme ja kaverin apuna vielä eteenpäin.

12-vuotiaan Meerin kohdalla peli oli nopeasti ohi, kun hän vastasi oikein ja pääsi  kolme askelta eteenpäin ja auttaessaan Roosaa eteni taas tämän vuorolla kaksi askelta. Peli kesti siis Meerin kohdalla vain pari kierrosta ja se oli siinä.

Perheen vanhimmille lapsille peli voikin olla hieman liian helppo, sillä iKNOW Junior on tarkoitettu 5-9 vuotiaille. 

Lilja kuitenkin tykkäsi kovasti ja Roosakin pystyi hyvin pelaamaan. Perheen nuorin seurasi tohkeissaan vieressä.

Pelin komponentit saivat perheeltä kehuja:

Pelilauta oli kestävää matskua ja koska nappulat ovat isoja ne eivät huku! Se on tosi tärkeää, kun perheessä on paljon tavaraa ja lapsia.

iKNOW Juniorissa on pelinjohtaja, joka ei itse pelaa.

Kun pienet lapset pelaavat, on hyvä että pelissä on aikuinen joka ohjaa peliä.

Lilja innostui pelistä oikein tosissaan, mutta nyt hän haluaa enää olla meille muille vain pelinjohtajana 😆. Että me muut vaan pelattaisiin ja hän saisi hääriä pomona.

Vanhempien mukaan lapset tykkäsivät kuvakysymyksistä enemmän ja kokivat ne helpommiksi.​ Peli sopii heidän mielestään hyvin juuri pienille lapsille, sillä lapset jaksoivat keskittyä pelin loppuun saakka. Se on harvinaista herkkua!  Äiti, isä ja vanhin tytär selvittivät pelin nopeasti vastattuaan muutamiin kysymyksiin oikein, mutta perheen pienimmät taas tarvitsivat usein apua. Ja Lilja nautti taas suunnattomasti roolistaan päättää apulainen.

iKNOW Junior oli arvion mukaan tosi hyvä ja juuri perheen pienimmille loistavasti sopiva peli. 

Seuraavaksi perhe testaa Junior Party Alias -pelin. Artikkeli ilmestyy Lelutehtaassa pian!


iKNOW Junior: ikäsuositus: 5-9, pelaajia 2-5 ja arvioitu kesto 30 min.

Tässä uudessa lasten tietopelissä vastataan kysymyksiin ja suoritetaan erilaisia tehtäviä. Pelaajat voivat pyytää vihjeitä tai ratkaista pulmat yhdessä pelitoverin kanssa! 

Pelin tuotesivulle tästä.